18 april 2016

Voor iedereen die zich afvraagt of judo goed is voor hem, haar, zoon of dochter, hieronder een uitleg. Judo is eigenlijk voor iedereen goed om te doen. Je krijgt er niet alleen spierballen van, je leert ook samenwerken en elkaar te respecteren. Omdat je allerlei worpen en houdgrepen leert word je een stuk zekerder van jezelf. Bovendien is het natuurlijk altijd leuk om lekker te stoeien en iemand anders op de grond te werpen. Je leert met je verlies om te gaan en je wordt weerbaarder! Daarnaast kan je er ook lekker al je energie in kwijt, of de sleur van alle dag er even lekker uit trainen. Doordat je al je spieren gebruikt bij judo wordt het vaak door artsen aanbevolen voor kinderen waar de motoriek wat achterblijft. Ook zijn er veel goede verhalen bekend over judo en kinderen met ADHD of autisme. Je kan al beginnen met judoën vanaf 4-5 jaar en je kan hier heel lang mee door gaan. Judo heeft een positieve invloed op: Sociale ontwikkeling Sportiviteit, kunnen omgaan met winnen en verliezen Doorzettingsvermogen Zelfbeheersing Respect voor elkaar Samenwerken Lichamelijke ontwikkeling Leren van valtechnieken Alle aspecten van bewegen, zoals rennen, draaien, keren, werpen en vallen Leren […]

5 juli 2022

Judokwai Aalten en AV weerbaarheid gaan samen verder Vorig jaar augustus is het bestuur van Judokwai een samenwerking aangegaan met Adriaan Veldboom, die onder de naam AV weerbaarheid, een nieuwe dojo heeft geopend in Aalten. Beide organisaties willen het judo meer op de kaart zetten in de gemeente Aalten en samen bereik je meer. Na een jaar van prettige samenwerking heeft het bestuur van Judokwai besloten om helemaal op te gaan in AV weerbaarheid. Het afgelopen jaar is bijzonder goed bevallen, de leden hebben meerdere opties om te trainen, er wordt gewerkt in kleinere groepen waardoor de kwaliteit gewaarborgd kan worden en ieder lid zich kan ontwikkelen. Naast de reguliere lessen worden er ook diverse activiteiten georganiseerd zoals Japanse Dagen, een randori competitie en onlangs nog een superhelden jeugdkamp.  Het bestuur van Judokwai heeft er het volste vertrouwen in dat Adriaan de judosport nog meer op de kaart zal zetten in de gemeente Aalten en zal al haar activiteiten onderbrengen bij AV weerbaarheid en Adriaan Veldboom zal het centrale aanspreekpunt zijn.  Adriaan is te bereiken via info@avweerbaarheid.nl of 06-29817071.Voor verdere informatie, zoals locatie en lestijden, verwijzen we u naar www.avweerbaarheid.nl

29 januari 2017

Donderdag 26 januari hebben we een clubtoernooi georganiseerd. Alle judoka’s werden ingedeeld in teams, waarna de judoka’s om de beurt een wedstrijd moesten judoën tegen een judoka uit een ander team. Het was een gezellig toernooi waarbij de judoka’s aan alle familie en vrienden hebben laten zien wat ze kunnen. De teamindeling met uitslagen is geworden: Team goud: Koen, Fleur, Lynn – 1e plaats Team bruin: Madelief, Fleur, Lynn – 2e plaats Team groen: Abdi, Jorn, Cas – 3e plaats Team zwart: Sil, Sannah, Rens – 4e plaats Na het toernooi was er ook nog de bekendmaking van de top tien wedstrijdjudoka’s van 2016. Gedurende het hele jaar zijn alle wedstrijduitslagen van de judoka’s bijgehouden en zo is een top tien gemaakt van de beste wedstrijdjudoka’s. Uiteindelijk is Fleur eerste geworden. Voor haar was er een mooie wisselbokaal, met een heuse fakkel van de olympische winterspelen 2006 in Turijn. Van dit toernooi en de prijsuitreiking zijn ook foto’s gemaakt, die vind je hier

12 december 2016

De trekking van de Grote clubactie is geweest. Om te kijken of er een prijs op je lot is gevallen ga je naar: https://lotchecker.clubactie.nl/. We willen iedereen die dit jaar loten van Judokwai heeft gekocht heel hartelijk bedanken en hopen dat er mensen in de prijzen zijn gevallen. De opbrengst voor Judokwai was dit jaar een zeer mooie € 366.50. Van dit bedrag kunnen we weer activiteiten organiseren voor onze leden.

26 november 2016

In november zijn er weer examens geweest. Veel judoka’s hebben hier aan mee gedaan. Allemaal zijn ze een slip of zelfs een band vooruit gegaan. Kijk hier voor de foto’s.

22 november 2016

De gemeente Aalten heeft voor gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben diverse regelingen zodat ze toch mee kunnen doen met (sport)clubs of een keer een nieuwe tenue kunnen kopen. Een van de regelingen is de Meedoenregeling. Met deze regeling wil de gemeente deelname aan sportieve, sociale, culturele en educatieve activiteiten door mensen met een laag inkomen stimuleren. Mensen met een inkomen dat niet hoger is dan 110% van het sociaal minimum, kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor activiteiten op sportief, sociaal, cultureel en educatief gebied. Denk aan contributies van sport-, muziek- en buurtverenigingen, individuele sportactiviteiten of een zwemabonnement. Alle leden van het gezin komen in aanmerking voor de Meedoenregeling. De maximale vergoeding is € 200 per kalenderjaar voor inwonende kinderen tot 18 jaar en € 150 per volwassene. De folder hierover is verkrijgbaar in onze dojo, maar ook te downloaden via de volgende link: Financiële regelingen en toeslagen 2016

14 november 2016

Zaterdag 12 november was er een zogenaamd opstaptoernooi voor judoka’s tot de groene band. Vanuit Judokwai Aalten namen verschillende judoka’s in hun eigen categorie deel aan het toernooi. Dit leverde leuke resultaten op. Koen Hoogendoorn, Sil van Lochem, Jorn Meulenbeek en Lynn Teunissen haalden ondanks een grote inzet het podium niet. Fleur Hoogendoorn en Madelief Lohuis wisten in hun klasse een derde plek te behalen en Rens Konink wist zelfs tweede te worden. Al met al mooie resultaten en een goede inzet van de judoka’s van Judokwai Aalten.

25 oktober 2016

Vanaf donderdag 27 oktober trainen wij in de danszaal van de Aladnahal. Onze dojo verhuist hiermee naar Bevrijding 1. De lestijden blijven hetzelfde. Kom gerust een keer kijken. Vooraf aanmelden mag, maar is zeker niet noodzakelijk. Judo is voor alle leeftijden, dus ook als je al wat ouder bent kan je gewoon beginnen. Van judo wordt je onder andere sterker en weerbaarder, maar het is vooral ook heel gezellig.

10 juni 2016

Judokwai Aalten heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om een nieuwe website te realiseren. Gisteren avond om 9 uur is deze nieuwe website live gegaan. Wij hopen iedereen zo beter te kunnen informeren die meer over judo en Judokwai willen weten.

7 april 2016

Op de website van Het Klokhuis is een leuk filmpje over judo te vinden. Hierin wordt onder andere uitgelegd wat judo is en wat voor technieken je hebt. Het filmpje staat ook onder handige links. Je kan het filmpje hier vinden.

15 december 2015

Op 26 november en 3 december hebben onze judoka’s weer examen gedaan. Op donderdag 10 december zijn de diploma’s en nieuwe banden uitgereikt. De foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina Aanstaande donderdag(17-12) is de laatste les voor de kerstvakantie. We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief nieuwjaar!

Volgende pagina »