G-Judo

Judokwai Aalten biedt sinds 2009 G-judo aan. Deze judo is voor judoka’s met een beperking die meer aandacht en begeleiding nodig hebben. Deze begeleiding en aandacht krijgen de judoka’s dan ook doordat er niet veel judoka’s op de mat zijn.

Momenteel zijn dit er echter te weinig, daarom zijn wij hard op zoek naar leden voor deze groep!

Judo betekend de zachte weg waarin respect voor elkaar en discipline centraal staan.

Judo is positief voor de ontwikkeling. Zo leert een judoka op sociaal gebied om te kunnen gaan met winnen en verliezen, zich zelf te beheersen, samen kunnen werken met anderen en het hebben van respect voor elkaar. Door judo leert de judoka dat hij/zij niet snel moet opgeven en hij/zij krijgt zo meer doorzettingsvermogen.

Omdat judo veel draait om evenwicht, het behouden ervan en bij de ander dit te verstoren, leert de judoka zijn evenwicht te ontwikkelen. Bij judo draait het om werpen en geworpen worden, daarom is het leren vallen van groot belang. Er wordt bij judo al vanaf het begin veel aandacht geschonken aan hoe te vallen. De aandacht voor het vallen en het valbreken blijft bij elke judoles weer terugkomen.

De judoka is bij judo veel in beweging. Hierom wordt er aandacht geschonken aan hoe te bewegen. Denk hierbij aan rennen, draaien, keren maar ook aan het verschil tussen links en rechts, en onder en boven.

Naast het leren van judo staat G-judo vooral voor gezelligheid en plezier voor de judoka!